fbpx

Facebook rikujton përdoruesit për të rishikuar cilësimet e privatësisë

Facebook, kur vjen puna për problemet e sigurisë dhe privatësisë natyrisht që nuk është aspak i pa dëgjuar në vitet e shkuara. Kështu që sa herë del një instrument i ri që ka të bëjë me privatësinë jemi paksa skeptikë. Por përderisa jemi përdorues të kësaj platforme duhet të “jetojmë” me ato. Ndërsa festohet dita Privatësisë së të Dhënave, Zuckerberg, themeluesi i Facebook, na kujton që të bëjmë gjithmon një “check” për rregullimet që ne kemi bërë për privatësinë në Facebook.
Facebook thotë se gjatë javëve të ardhshme, do të dërgojë njoftime për përdoruesit për ti udhëzuar ata që të rishikojnë cilësimet e tyre të privatësisë në platformë. Këtë njoftim do ta keni mundësinë ta shihni menjëherë në Feed dhe UROJMË që ju mos ta injoroni atë.
Klikimi në njoftim do t’ju udhëzojë tek faqja e Mjetit të Kontrollit të Privatësisë. Ata e kanë aktualizuar kohët e fundit këtë gjë, kështu që do të jetë më e lehtë për përdoruesit të kuptojnë se çfarë po ndajnë ose jo me Facebook.
Pavarësisht se si ndiheni në Facebook, nëse jeni duke përdorur rrjetin social, atëherë duhet të keni parasysh se si po i ndani të dhënat tuaja. kështu që mos e shpërfillni kërkesën për të rishikuar informacionin tuaj.

Read More
admin Gennaio 30, 2020 0 Comments

Instagram dhe Facebook rrisin instrumentat për luftimin e lajmit të rremë

Instagram dhe Facebook kanë njoftuar prezantimin e veçorive të reja për të ndihmuar në luftimin e lajmeve të rreme dhe bullimit.

Në vitin 2019, Instagram prezantoi një veçori që filtroi ​​komentet. Kjo veçori e re e mundësuar nga AI është një pjesë e një veçorie të e mëparshme cila paralajmëron përdoruesit me një njoftim që titrat e tyre duken të ngjashëm me të tjerët që janë raportuar më parë bazuar në fjalët që përdoren në caption.

Ekipi i Instagramit shkruajti në Facebook: “Sot, kur dikush shkruan një titull për një postim dhe ne e shohim se postimi i Instagramit bën fjalë për një bullizëm, përdoruesi do të marri një njoftim të shpejtë duke i njoftuar ata që titrat e tyre janë të ngjashëm me ato që raportohen për ngacmim. Ata do të kenë mundësinë të redaktojnë titrat e tyre para se të publikohen. ”

Po ashtu, Instagram po ndjek simotrën Facebook duke lancuar dhe një algoritëm që lufton lajmin e rremë ose siç njihet ndryshe Fake News. Ky shërbim etiketon atë që konsiderohet e rreme dhe minimizon shpërndarjen e përmbajtjes me flamur nga faqet e Instagram Explore dhe hashtag.

Në një postim në blog, Instagram shkruajti: “Ne përdorim teknologjinë që përputhet me imazhin për të gjetur shembuj të mëtejshëm të kësaj përmbajtjeje dhe të aplikojmë etiketën, duke ndihmuar në uljen e përhapjes së dezinformatave. Për më tepër, nëse diçka vlerësohet false ose pjesërisht e rreme në Facebook, duke filluar nga sot ne do të etiketojmë automatikisht përmbajtje identike nëse është postuar në Instagram (dhe anasjelltas). ”

Sipas Standard Media, një numër studimesh kanë zbuluar se Instagram ishte platforma më e keqe e mediave sociale për shëndetin mendor të të rinjve dhe se 40% e përdoruesve të adoleshentëve ndjejnë presion për të ndarë përmbajtje dixhitale që kishin fituar shumë pëlqime ose komente.

Read More
admin Gennaio 13, 2020 0 Comments

Si punon Facebook Search, rivali i Google në internet

Facebook është një prej alternativave kryesore përsa i përket bizneseve për marketingun digjital në botë. Është rrjeti social më i përhapur duke filluar që nga gjyshi jot dhe duke përfunduar tek kushuriri jot më i vogël 10-vjeçar. Çdo muaj, 2.23 bilion njerëz hyjnë në Facebook dhe 80 milionë të tilla janë biznese të vogla të cilat kryejnë marketingun në internet për të rritur të ardhurat e tyre.

Çdo ditë, ashtu si edhe në Google, edhe në Facebook merr afërsisht 1.5 bilion kërkime nga 2 trilion postime në indeksin e tij. Kjo e ka bërë kompaninë e njohur të Mark Zuckenberg të rrisi investimet e tij për të zhvilluar motorrin e brendshëm të kërkimit për përdoruesit.

Çfarë është Facebook Search?

Të jesh pjesë e Facebook Search, mjafton vetëm të kesh një llogari. Pasi hyn në llogarinë tënde, mjafton të kërkosh dhe në fillim do të shfaqen të gjitha sugjerimet të cilat algoritmet e Facebook gjen. E zëmë se ju kërkoni për Go Digital Media, ose një shërbim marketingu për rrjetet sociale, dhe menjëherë do ju shfaqen të gjitha sugjerimet në atë që quhet “predictive search.”

Nëqoftëse dëshiron që të filtrosh kërkimet e tua në Facebook mjafton të vendosësh opsionin se për çfarë je duke kërkuar, Faqe, Profil personal, Postim Grup apo video.

Një tjetër mënyrë është edhe kërkimi gjeneral. Nëqoftëse dëshiron të gjesh një restorant, në opsionin “Places” kliko shërbimin që dëshiron të gjesh. Duke ditur vendodhjen tënde, Facebook ju ndihmon të gjeni alternativën më të mirë, duke ju dhënë emrin e biznesit dhe adresën e tij, të lidhura me faqen e biznesit.

Facebook tashmë është një prej rrjeteve sociale më të përdorura përsa i përket marketingut por edhe për të përdorur shërbime të ndryshme që mund të të vlejnë. Ndoshta shpesh më mirë se Google, Instagram dhe Twitter.

Read More
admin Marzo 8, 2019 0 Comments