fbpx

Google Translate shton 5 gjuhë të reja

Së fundi, Google ka shtuar pesë gjuhë të reja në shërbimin Google Translate duke u ofruar miliona përdoruesve akses në faqet që kontentin e kanë në një ndër këto gjuhë.

Kanë kaluar katër vite që kur Google kishte shtuar gjuhë të reja në shërbimin Google Translate. Pesë gjuhët e reja përfshijnë: Kinyarwanda, Odia (Oriya), Tatar, Turkmen, dhe Uyghur.

Shumica e njerëzve me siguri do të mësojnë se këto gjuhë kanë lindur sot, por ato fliten nga më shumë se 75 milionë njerëz në mbarë botën. Duke i shtuar ato, Google ka rritur numrin e gjuhëve që përfshihen në atë shërbim, gjithsej janë 108 gjuhë.

Një nga vështirësitë që Google u përball ishte, se këto pesë gjuhë janë më pak të njohura. Të gjitha këto gjuhë janë të mbështetura në tekstet dhe përkthimet e faqeve në internet. Por, shkrimi ideal në këto gjuhë për momentin Google Translate nuk e ka. Vetëm në Kinyarwanda, Tatar dhe Uyghur e kanë atë mënyrë të të shkruarit.

Një nga vështirësitë me të cilat përballet Google është duke shtuar gjuhë më pak të njohura dhe të përdorura, por kjo bëhet për një arsye, që shoqëria njerëzore të ketë qasje në këto gjuhë dhe të mësohet me to.

Ekipi i Google Translate është duke përparuar në teknologjinë e mësimit të makinerive, për të kaluar edhe këtë pengesë gjithashtu do të mbështetet edhe në Komunitetin e Google Translate për ndihmë.

Pra, edhe pse këto gjuhë të reja janë të mbështetura, Google është shumë i interesuar për këdo që i flet këto gjuhë të bashkohen me komunitetin dhe të ndihmojnë në përmirësimin e përkthimeve të tij.

Vitin e kaluar, Google përditësoi  përkthimin në moment me kamerën e aplikacionit Google Translate, për të shtuar 60 gjuhë të tjera. Muajin e kaluar Google demonstroi një veçori të re për aplikacionin Google Translate, i cili do të lejojë që bidesat të transkriptohen në kohë reale ndërsa janë duke u përkthyer edhe në një gjuhë tjetër.

Burimi: PCMAG/Bussinessmag.al

Read More
admin 4 Mars, 2020 0 Comments

Si punon Facebook Search, rivali i Google në internet

Facebook është një prej alternativave kryesore përsa i përket bizneseve për marketingun digjital në botë. Është rrjeti social më i përhapur duke filluar që nga gjyshi jot dhe duke përfunduar tek kushuriri jot më i vogël 10-vjeçar. Çdo muaj, 2.23 bilion njerëz hyjnë në Facebook dhe 80 milionë të tilla janë biznese të vogla të cilat kryejnë marketingun në internet për të rritur të ardhurat e tyre.

Çdo ditë, ashtu si edhe në Google, edhe në Facebook merr afërsisht 1.5 bilion kërkime nga 2 trilion postime në indeksin e tij. Kjo e ka bërë kompaninë e njohur të Mark Zuckenberg të rrisi investimet e tij për të zhvilluar motorrin e brendshëm të kërkimit për përdoruesit.

Çfarë është Facebook Search?

Të jesh pjesë e Facebook Search, mjafton vetëm të kesh një llogari. Pasi hyn në llogarinë tënde, mjafton të kërkosh dhe në fillim do të shfaqen të gjitha sugjerimet të cilat algoritmet e Facebook gjen. E zëmë se ju kërkoni për Go Digital Media, ose një shërbim marketingu për rrjetet sociale, dhe menjëherë do ju shfaqen të gjitha sugjerimet në atë që quhet “predictive search.”

Nëqoftëse dëshiron që të filtrosh kërkimet e tua në Facebook mjafton të vendosësh opsionin se për çfarë je duke kërkuar, Faqe, Profil personal, Postim Grup apo video.

Një tjetër mënyrë është edhe kërkimi gjeneral. Nëqoftëse dëshiron të gjesh një restorant, në opsionin “Places” kliko shërbimin që dëshiron të gjesh. Duke ditur vendodhjen tënde, Facebook ju ndihmon të gjeni alternativën më të mirë, duke ju dhënë emrin e biznesit dhe adresën e tij, të lidhura me faqen e biznesit.

Facebook tashmë është një prej rrjeteve sociale më të përdorura përsa i përket marketingut por edhe për të përdorur shërbime të ndryshme që mund të të vlejnë. Ndoshta shpesh më mirë se Google, Instagram dhe Twitter.

Read More
admin 8 Mars, 2019 0 Comments